Kroatia Hintataso

Kroatian virallinen valuutta on Kuna. 1 Euro on noin 7,5 Kunaa. Monet turistikaupat saattavat hyväksyä eurot maksuvälineinä, mutta eurot eivät käy virallisena valuuttana Kroatiassa. Kunat voi kuitenkin muutta euroiksi matkan jälkeen missä vain paikallisessa pankissa.

Kroatian hintataso on yleisesti noin 10-20% halvempi kuin muissa Euroopan maissa.

Kroatian hintataso on suurelta osin edullinen, ja kalliimmillaankin se on verrattavissa Suomen hintoihin. Vaatteita saa halvalla suurimmasta osaa maata, mutta varsinkin parhaisiin turistiaikoihin isoimpien kaupunkien hinnat saattavat olla hieman ylhäällä.

Ravintolan hinnat ovat alhaiset, ainoastaan meriruoka maksaa jonkin verran. Ulkona voi syödä alle kolmella eurolla, ja kunnon pihviateria maksaa vain noin 10 euroa.

Alapuolella muutama perushinta, joka auttaa sinua hahmottamaan Kroatian hintatasoa:

Pizzan hinta: 4,5+ €

Oluen hinta: 2-5 € (ravintola), 1-1,5 € (kauppa)

Viinipullon hinta: ~3€

Kaiken kaikkiaan Kroatian hintataso on siis suhteellisen halpa, ja Kroatian muut ominaisuudet tekevät Kroatiasta matkustamisen arvoisen maan.

Löydät halvimmat Kroatian matkat täältä.

Pankkiautomaatit Kroatiassa

Pankkiautomaatteja löytyy Kroatiasta ympäri maata, ja niihin käy moni eurooppalainen luotto- ja pankkikortti, kuten esimerkiksi Mastercard, Diners Club, Visa, American Express, Cirrus, Maestro ja Visa Electron. Lue ohjeet automaatista ennen käyttöä!